HTML

Mindenki gyalogos

Autós, biciklis és BKV-s blog már több is működik.
Olyan is van, ami akkor jó, ha nem frissül.
Sajnos foglalt a gyalog, a gyalogos és a gyalogkakukk név is, de mind döglött blog.

Indul a gyalogos.

Kimaradt valami? Elmondanád a történeted? Várom leveled.

Gyalogosok Jogainak Chartája

Friss topikok

Címkék

10 es út (1) 41es (1) 44es (1) 451 (1) 4es (1) 5505 (1) 56 (1) akadálymentes (1) autópálya (1) babakocsi (2) bácskiskun (1) baracska (1) baranya (1) baromság (1) bátonyterenye (1) békéscsaba (2) belterület (23) bíróság (1) bírság (1) biztonság (2) borsod (2) budapest (4) büntetés (1) busz (1) buszmegálló (4) csabacsűd (1) cserbenhagyás (6) csongrád (1) debrecen (1) dunaújváros (1) ebes (1) életveszély (1) életveszélyes (9) elsőbbség (9) féktávolság (3) felelőtlenség (2) figyelmetlenség (2) forgalomtechnika (1) főút (1) gázolás (33) gyalogos jogai (3) gyerek (3) gyilkosság (1) győr (1) gyorshajtás (1) gyula (4) gyulafirátót (1) halál (18) halott (1) helyszínen (1) hírgyár (1) hódmezővásárhely (1) interpelláció (1) ítélet (1) jogszabály (2) karambol (2) kecskemét (3) kerepesi (1) kereszteződés (1) kettős (3) kivilágítatlan (1) konfliktus (1) könnyű (6) kórház (20) közvilágítás (1) kresz (2) külterület (6) lámpa (5) látási viszony (1) láthatósági mellény (1) lenti (1) m1 (1) maszatolás (1) miskolc (2) mti (1) nagykőrös (1) nyíregyháza (2) pécs (1) remeteszőlős (1) rendőr (2) részeg (5) sérülés (3) sodor (4) somoskőújfalu (1) sorozat (3) súlyos (26) szabolcsszatmárbereg (2) szarvas (2) szekszárd (1) szentes (1) szolnok (1) tapolca (1) tata (1) tatabánya (3) teherautó (1) tervezési hiba (1) tesco (3) töketlenkedés (6) tolatás (4) tolna (3) tömeges (3) tüntetés (1) úton ülő (1) veszprém (1) világítás (3) zebra (28) Címkefelhő

Linkblog

Ittas autós gázolt el négy gyereket Gyulafirátóton

2009.01.29. 10:01 Gyalogkakukk

Az autót vezető férfi a vele azonos irányba az útszélen haladó öt gyerek közül négyet elsodort, majd nekihajtott egy másik autónak - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel. A baleset kedden este történt.

A súlyosan és könnyebben sérült, 12-14 év közötti gyerekeket a veszprémi kórházba szállították - tette hozzá Futtató Norbert, megjegyezve, hogy az autós nem sérült meg.

(MTI via Stop.hu 2009. január 27. 22:24)

A rendőrség súlyos testi sértés okozó ittas vezetés bűntette miatt indított eljárást egy helybeli férfi ellen, aki kedden este négy tinédzsert sodort el gépkocsijával a település belterületén.

Az öt tizenéves nem sokkal este nyolc óra után sötét ruházatban sétált az úttesten, mikor a velük azonos irányba haladó Volkswagen Passat vezetője - valószínűleg a rossz látási viszonyok és a fogyasztott alkohol hatására - nem vette észre őket, és közéjük hajtott. 

Ezek után gépkocsijával egy, az út mentén szabályosan parkoló Opelnek ütközött. A helybeli sofőrnél a rendőrségi vizsgálat során a szonda pozitív eredményt mutatott, azt egyelőre még nem tudni, mennyi alkoholt fogyaszthatott a baleset előtt. A szakértők az autóvezető mellett a gyerekek felelősségét is vizsgálják.

A mentők nagy erővel vonultak a helyszínre, a veszprémi kiemelt mentőegység mellett egy épp a közelben tartózkodó zirci kocsi is a fiatalok segítségére indult. 

A négy sérült - két fiú és két lány - közül ketten súlyos fej-és lábsérülést szenvedtek, a másik két gyereket pedig könnyebb zúzódásokkal szállították a veszprémi kórházba.

(Közép-dunántúli Napló 2009. január 28. 10:55)

Az öt tizenéves - két fiú és három lány - nem sokkal este nyolc óra után indult haza a Halastói utca végén lakó társuktól, ahol korábban együtt pizzáztak. A közelben lakó Kanyár Zoltán épp hazafelé tartott feleségével, mikor elhaladt mellettük, majd nemsokkal később a vétkes gépkocsi mellett is.  

Kicsit gyorsabban ment, meg is jegyeztem, hogy nem fogja észrevenni a srácokat a sötétben  meséli, de mire megfordult, és visszaért, már megtörtént a baj.  Szörnyű érzés volt, még sohasem láttam ilyen közelről balesetet, ráadásul az okozót és a gyerekeket is ismerem.

Volf Péter őrnagy, a veszprémi kapitányság közelekdési osztályának vezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy a férfi a szonda, majd a vérvétel alapján elvégzett orvosi vizsgálat alapján közepesen ittas volt.

Hozzátette, hogy mivel az utcában nincs járda, a gyerekek is az úttesten, de a menetirány szerinti jobb oldalon közlekedtek, vagyis ők sem szabályosan haladtak. 

A Volkswagen Passat sofőrje későn vette észre a tizenéveseket, és az ütközés elkerülése érdekében félrerántott a kormányt. Így is négy fiatal sodort el, majd egy parkoló Opelbe csapódott. 

A rendőrség tájékoztatása szerint egy 14 éves fiú és egy 13 éves lány súlyos fej, valamint végtagsérülést szenvedett, ketten könnyebben sérültek meg. Az őrnagy elmondta, hogy Gyulafirátótnak ezen a szakaszán tavaly nem történt személyi sérüléses baleset, a Halastói utca viszonylag csendesnek mondható.

(Közép-dunántúli Napló 2009. január 28. 15:03) + fotók a helyszínről

elsodorni: bárgyún szépítgető kifejezés a gázolásra, elcsapásra, föllökésre, elütésre.
A maradék dohányt el lehet sodorni, egy embert nem.

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek kórház veszprém részeg súlyos gázolás sodor tömeges belterület gyulafirátót

A bejegyzés trackback címe:

https://gyalogosan.blog.hu/api/trackback/id/tr98919145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása