HTML

Mindenki gyalogos

Autós, biciklis és BKV-s blog már több is működik.
Olyan is van, ami akkor jó, ha nem frissül.
Sajnos foglalt a gyalog, a gyalogos és a gyalogkakukk név is, de mind döglött blog.

Indul a gyalogos.

Kimaradt valami? Elmondanád a történeted? Várom leveled.

Gyalogosok Jogainak Chartája

Friss topikok

Címkék

10 es út (1) 41es (1) 44es (1) 451 (1) 4es (1) 5505 (1) 56 (1) akadálymentes (1) autópálya (1) babakocsi (2) bácskiskun (1) baracska (1) baranya (1) baromság (1) bátonyterenye (1) békéscsaba (2) belterület (23) bíróság (1) bírság (1) biztonság (2) borsod (2) budapest (4) büntetés (1) busz (1) buszmegálló (4) csabacsűd (1) cserbenhagyás (6) csongrád (1) debrecen (1) dunaújváros (1) ebes (1) életveszély (1) életveszélyes (9) elsőbbség (9) féktávolság (3) felelőtlenség (2) figyelmetlenség (2) forgalomtechnika (1) főút (1) gázolás (33) gyalogos jogai (3) gyerek (3) gyilkosság (1) győr (1) gyorshajtás (1) gyula (4) gyulafirátót (1) halál (18) halott (1) helyszínen (1) hírgyár (1) hódmezővásárhely (1) interpelláció (1) ítélet (1) jogszabály (2) karambol (2) kecskemét (3) kerepesi (1) kereszteződés (1) kettős (3) kivilágítatlan (1) konfliktus (1) könnyű (6) kórház (20) közvilágítás (1) kresz (2) külterület (6) lámpa (5) látási viszony (1) láthatósági mellény (1) lenti (1) m1 (1) maszatolás (1) miskolc (2) mti (1) nagykőrös (1) nyíregyháza (2) pécs (1) remeteszőlős (1) rendőr (2) részeg (5) sérülés (3) sodor (4) somoskőújfalu (1) sorozat (3) súlyos (26) szabolcsszatmárbereg (2) szarvas (2) szekszárd (1) szentes (1) szolnok (1) tapolca (1) tata (1) tatabánya (3) teherautó (1) tervezési hiba (1) tesco (3) töketlenkedés (6) tolatás (4) tolna (3) tömeges (3) tüntetés (1) úton ülő (1) veszprém (1) világítás (3) zebra (28) Címkefelhő

Linkblog

Elütöttek egy idős nőt Piliscsaba határában

2009.12.06. 21:40 Gyalogkakukk

Elütött egy idős nőt egy kocsi vasárnap délután a 10-es úton, Piliscsaba és Pilisvörösvár között - közölte a rendőrség. Az asszony Piliscsaba határában a Kopár Csárdánál próbált meg átkelni az úton, amikor egy arra haladó autó elgázolta. A 69 éves nőt a mentők súlyos sérülésekkel vitték kórházba. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. (FH)

Szólj hozzá!

Címkék: kórház súlyos gázolás 10 es út

Szabadulása napján gázolták halálra

2009.12.06. 18:37 Gyalogkakukk

Elgázoltak egy férfit Baracskánál, az 54 éves áldozat az út közepén ült, és a sofőr már későn vette észre - közölte a rendőrség. A baleset még pénteken, a késő délutáni órákban történt. Az egri férfi aznap szabadult a baracskai büntetésvégrehajtási intézetből.

A 7-es főútra kikanyarodó autós már féktávolságon belül vette észre az út közepén ülő, sötét ruhát viselő embert. Bár vészfékezett, próbálta kikerülni, nem tudta megakadályozni a balesetet; a kocsi tíz méteren át tolta maga előtt a férfit, aki a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe. (MTI)

Szólj hozzá!

Címkék: halál kórház világítás gázolás főút féktávolság kivilágítatlan úton ülő

Gyalogosok közé tolatott egy autó

2009.12.04. 22:43 Gyalogkakukk

Súlyos sérülést szenvedett egy idős asszony, akit egy parkolóból kiálló vezető ütött el pénteken délelőtt a Tolna megyei Iregszemcsén. A kocsi hátsó szélvédője annyira párás volt, hogy az autós nem látott ki rajta. A tolató kocsi elgázolta a jármű mögött álló két személyt. Egyikük, egy 81 éves asszony súlyosan megsérült. Az asszony a medencecsontját törte a balesetben – mondták el a rendőrségen. (Teol)

Szólj hozzá!

Címkék: sérülés figyelmetlenség súlyos tolna felelőtlenség tolatás belterület

Elgázoltak egy embert a Ferihegyi úton

2009.12.04. 22:36 Gyalogkakukk

Életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba egy gyalogost, akit autó gázolt el a Ferihegyi gyorsforgalmi úton csütörtökön késő este - mondta az MTI-nek Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese. A sérültet az Országos Balseti Intézetbe szállították. (MTI)

Szólj hozzá!

Címkék: budapest sérülés gázolás életveszélyes belterület

Halálos gázolás Győrött: zebrán ütötték el az idős férfit

2009.12.04. 22:24 Gyalogkakukk

Kijelölt gyalogátkelőhelyen gázolt egy 21 éves fiatalember pénteken Győrött. A sofőr egy 70 éves férfit gázolt el - miközben az a zebrán tolta át a biciklijét. Az idős ember súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, és a kórházba szállítást követően meghalt - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t. Az elsődleges rendőrségi vizsgálat szerint a 21 éves sofőr hibája miatt történt péntek délután tragédia a győri Zöld utcában.

A mentők még kórházba szállították a sérültet, azonban az életét nem tudták megmenteni az orvosok: este érkezett a hír, hogy az idős férfi belehalt a sérüléseibe. A rendőrség a baleset körülményeit tovább vizsgálja.

(Kisalföld)

Szólj hozzá!

Címkék: halál kórház győr súlyos elsőbbség zebra gázolás belterület

Halálos gázolás gyalogátkelőhelyen (Várpalota)

2009.12.02. 22:44 Gyalogkakukk

A helyszínen belehalt sérüléseibe az a gyalogos, akit tegnap 17 óra 15 perckor gázolt el egy személyautó Várpalotán a Fehérvári út és a Hét vezér utca kereszteződésében. Az 50 éves pétfürdői nőt a kijelölt gyalogátkelőhelyen ütötte el a Székesfehérvár irányából érkező kocsi. Az autó vezetője - egy 39 éves szombathelyi férfi – harmadmagával utazott, amikor Várpalota belterületén elütötte a neki balról érkező gyalogost. A baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja a rendőrség. (police.hu)

UPDATE
Nem volt ittas az a sofőr, aki kedden délután egy gyalogátkelőhelyen gázolt halálra egy 50 éves pétfürdői nőt Várpalotán. Azt még nem tudni, hogy az autós átlépte-e a sebességhatárt. A balesetben valószínűleg közrejátszott, hogy az eső miatt rosszak voltak a látási viszonyok, annak ellenére, hogy a közvilágítás működött - tájékoztatott a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata szerdán. (FH)

Szólj hozzá!

Címkék: halál kereszteződés zebra gázolás közvilágítás belterület helyszínen látási viszony

Debrecenben észreveszi az autós a gyalogost?

2009.12.02. 22:32 Gyalogkakukk

A Hajdú Online munkatársai az autósoknak nyílt pályán tesztelték, hogy a vezetők figyelnek-e arra, hogy az aszfalton fehér csíkok keresztezik útjukat a debreceni Simonyi utcán. Nézd meg a videot.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: jogszabály debrecen kresz elsőbbség zebra belterület gyalogos jogai

Gyalogos kikerüléséből karambol Tornyospálcán

2009.02.13. 16:37 Gyalogkakukk

Péntek este egy Suzuki haladt Tornyospálca belterületén a Kossuth úton. A vasúti átjárótól nem messze a vezető egy azonos irányba, az út jobb szélén sötét ruhában haladó gyalogost akarta kikerülni, eközben nekiütközött a vele szemben haladó Fordnak.
A Fordban egy, a Suzukiban két személy sérült meg, őket kórházba szállították. A helyszínelés idején félpályás forgalomirányítás volt. A rendőrség vizsgálja, hogy a szabálytalanul haladó gyalogost mennyire lehetett észlelni. (A baleset pont egy lámpa alatt történt.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(szon.hu)

Szólj hozzá!

Címkék: kórház karambol lámpa világítás belterület szabolcsszatmárbereg

Súlyos gázolás Kaposváron

2009.02.11. 15:27 Gyalogkakukk

Elütöttek egy gyalogost szerdán reggel a kisgáti városrészben a 48-as ifjúság útja és az Ond vezér utca kereszteződésében.

A baleset áldozata a rendőrség közlése szerint súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A mentők kórházba szállították. Jelenleg a rendőrség helyszínel, hogy tisztázzák a gázolás körülményeit. Az elütött 41 éves nő válla sérült meg.

A rendőrség vizsgálata szerint az autós balról kanyarodott a kereszteződésbe. A kocsit egy 26 éves kaposvári nő vezette. Zöld jelzése volt, de meg kellett volna állnia, hogy elsőbbséget adjon a gyalogosnak, aki szintén zöld jelzés mellett, szabályosan kelt át az úttesten.

(KaposPont)

Szólj hozzá!

Címkék: kórház lámpa súlyos elsőbbség zebra gázolás belterület

Ismét súlyos gyalogos baleset Gyulán

2009.02.11. 15:18 Gyalogkakukk

Az elmúlt két hónap alatt immár a negyedik súlyos gyalogos baleset történt a fürdővárosban. Az egyik halállal végződött, a másik életveszélyes sérüléssel zárult, a mostani baleset pedig súlyos sérüléseket okozott.

Gyulán a Vértanúk útján a kijelölt gyalogátkelő helyen egy személygépkocsi ütött el egy gyalogost, aki az átkelő helyen balról jobbra közlekedett. A nő a baleset következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett - mondta el Albert István, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

(Hír6)

Szólj hozzá!

Címkék: gyula súlyos elsőbbség zebra belterület

Kismotor ütött el egy gyalogost Eleken

2009.02.10. 14:44 Gyalogkakukk

Elek belterületén az úttest menetirány szerinti jobb oldalán közlekedő gyalogost ütött el egy vele azonos irányban haladó segédmotor-kerékpáros. A baleset következtében a fiatalkorú gyalogos nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett - tájékoztatott a Békés megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

(Hír6)

Szólj hozzá!

Címkék: könnyű belterület

Hogyan éld túl a zebrát? video

2009.02.10. 03:23 Gyalogkakukk

Történt még 2007 novemberében, hogy két jármű is elütött egy 26 éves nőt Kőbányán a Gyömrői úton. A nő a zebrán kelt át az úttesten, amikor egy teherautó elgázolta majd átlökte a szembe jövő sávba, ahol egy személygépkocsi is elgázolta. A vétlen gyalogos a helyszínen életét vesztette.

Pár hónappal később Perillustris, magwas és Kismeber hátborzongató oktatófilmet készítettek a helyszínen, amit egy biciklis és egy autós fórum közönsége elé tártak - lévén gyalogos nincs. (Tanulságos átfutni a kommenteket.)

43. § (1) Kijelölt gyalogosátkelőhelyen a járművel a gyalogosnak elsőbbséget kell adni.

Hogy ez mit jelent? Hát ezt:

 

(hf kisfilmje)

2 komment

Címkék: biztonság töketlenkedés zebra életveszélyes belterület gyalogos jogai

Az út közepén gyalogolt: elgázolták

2009.02.09. 15:10 Gyalogkakukk

Vasárnap hajnalban az 56-os számú főúton Báta irányából Bátaszék felé haladt a menetiránya szerinti jobb oldali forgalmi sáv közepén egy bátai lakos gyalogosan, amikor a mögötte jövő jármű hallatára az úttest bal oldala felé kezdett haladni, és ezáltal féktávolságon belül elélépett a mögötte közlekedő személygépkocsinak, melynek következtében az elütötte. A baleset során a 25 éves gyalogos férfi 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

(police.hu)

Farkas Kinga, a TMRFK sajtóreferense elmondta, a gyalogos Báta irányából Bátaszék felé közlekedett az 56-os úton, éppen az úttest kellő közepén. A férfi egy mögötte érkező jármű elől át akart menni a másik sávba, ám egy éppen ott is érkező másik autós elgázolta.

(teol.hu)

Szólj hozzá!

Címkék: 56 súlyos külterület gázolás

Halálos gyalogosgázolás Dunaújvárosban

2009.02.08. 20:00 Gyalogkakukk

A baleset 17 óra 50 perckor történt a Magyar utcában. Egy 70-80 év közötti férfi a kijelölt gyalogátkelőhelyen akart átkelni, amikor a MOL kút irányából közlekedő Ford Fiesta elütötte. A férfi a baleset során olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Azonosítása még nem történt meg.

A helyszíni szemle jelenleg is folyamatban van. A rendőrök a Magyar utcából elterelik a forgalmat. Vizsgálat tárgyát képezi, hogy kinek volt szabad jelzése a kereszteződésben. Az eljárást a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya folytatja szakértők bevonásával.

(police.hu)

Szólj hozzá!

Címkék: halál dunaújváros lámpa zebra gázolás belterület

Autópályán gázoltak halálra egy férfit - FRISSÍTVE!

2009.02.07. 23:25 Gyalogkakukk

Halálra gázolt egy hajléktalant egy autó szombat este az M1-es autópályán Tatabányánál - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság az MTI-t.

A hajléktalan férfi átmászott a pálya két oldalát elválasztó korláton és a belső sávban közlekedő autó elé lépett. Az autó sofőrje megpróbálta elrántani a kormányt, de az ütközést már nem tudta elkerülni, és elgázolta a hajléktalant. A kitérő manőver közben a gázoló autó a külső sávban egyik másik gépkocsival is ütközött, majd a karambol után mindkét jármű megállt. A balesetet egy szolgálaton kívüli rendőr is látta, ő értesítette a hatóságokat - tette hozzá Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

(MTI/Híradó.hu)

A hírt szokás szerint majd' minden fórum szó szerint átvette. A kemma.hu oldala azonban kivétel. Ott az alábbi hozzászólás érkezett a kopipésztre:

Gulyás Annamária,
2009-02-08 17:02:13

 

A szerkesztőségnek üzenem meg ne merjék jelentetni a cikket ebben a formában!!!!!!!!Az elgázolt fiatal ember a bátyám aki nem volt hajléktalan és ezt a kijelentést gyalázónak tartom és még a fájdalmam ellenére is mélységesen felháborít!!!!!!!!!!!!!

UPDATE! A hozzászólást közben törölték (2009.02.08 18:20)

 

1 komment

Címkék: mti halál m1 tatabánya autópálya gázolás hírgyár

Akadálymentes v1

2009.02.07. 23:19 Gyalogkakukk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Ezen a kb. 45 fokos lejtőn senki nem képes gyalog lemenni, székkel legurulni, esetleg mást legurítani. Fölfelé szintén képtelenség használni. Akkor mire jó? Biztosan előírás. EU-s, mondjuk. Csak szabványokat nem adott hozzá az építési hatóság, így a megrendelő-tervező-kivitelező szentháromsága miért is gondolkodott volna. Rámpa kell? Legyen.

Bónuszpont, hogy beiktatásával felére csökkent a lépcső szélessége, így aztán akkor sem fér el egymás mellett két ember, ha az egyiknek segítségre lenne szüksége vagy csak beszélgetnének útközben.

Aki meg rászorul a korlát használatára, nos az legyen szíves átugorni a szemetest.

(A kép 2009 február 7.-én készült a Széher úti {Szent} Ferenc kórház kertjében) 

 

Szólj hozzá!

Címkék: baromság akadálymentes tervezési hiba

Zebrán gázolt a tatabányai cserbenhagyó

2009.02.06. 17:16 Gyalogkakukk

Zebrán gázolt el egy gyalogost, majd a sérültet sorsára hagyva elmenekült a helyszínről egy autós Tatabányán, a rendőrség a lakosság segítségét kérve keresi a vétkest - értesült a HavariaPress. A térségben több hasonló baleset történt a közelmúltban.

Az egyelőre ismeretlen sofőr szerda délelőtt egy fehér színű személyautóval haladt Tatabányán a Dózsa György út külső sávjában a Dankó Pista út irányába. A Szent Borbála Kórház előtti zebrán azonban elgázolt egy férfit, aki feltehetőleg még zöld jelzés mellett indult el, csak lassan ért át az úton. A baleset következtében az 52 éves oroszlányi gyalogos nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, az okozó azonban megállás nélkül továbbhajtott. A rendőrség kéri, hogy aki látta a balesetet, vagy bármit tud a gázoló kilétéről, jelentkezzék a Tatabányai Rendőrkapitányságon, vagy hívja a 107-es segélyhívót.

(HavariaPress/HírTV)

Szólj hozzá!

Címkék: tatabánya lámpa könnyű cserbenhagyás zebra gázolás

Halálos tolatás - idős asszonyt gázolt el a busz

2009.02.06. 00:53 Gyalogkakukk

Busz ütött el egy hetvenéves asszonyt szerda reggel Cun faluban, az idős nő a kórházban elhunyt.

A sofőr tolatott és nem vette észre, az utasok kiabáltak, hogy baj történt, ám már késő volt. A mentősök kórházba vitték az asszonyt, de nem lehetett megmenteni az életét. A rendőrség szakértők segítségével vizsgálja a baleset körülményeit, a sofőr ellen eljárás indult.

(bama.hu)

Szólj hozzá!

Címkék: halál busz kórház baranya buszmegálló tolatás

Visszapillantó tükörrel okozott súlyos sérülést

2009.02.05. 22:55 Gyalogkakukk

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a 47 éves nőt Sióagárdon, a Rákóczi utcában található presszó előtt sodorta el egy személygépkocsi. A Peugeot márkájú autó a jobb oldali visszapillantójával sodorta el az asszonyt, amikor az át akart kelni az úttesten. A nő elesett és súlyos sérülést, bokatörést szenvedett. A baleset okát, illetve a felelősséget vizsgálják.

(teol.hu)

elsodorni: bárgyún szépítgető kifejezés a gázolásra, elcsapásra, föllökésre, elütésre.
A maradék dohányt el lehet sodorni, egy embert nem.

Szólj hozzá!

Címkék: súlyos tolna sodor belterület

Karambolozó autók zúztak halálra egy gyalogost

2009.02.05. 22:48 Gyalogkakukk

Gyalogost gázoltak halálra egymással ütköző személyautók a 41-es számú főúton csütörtökön késő este - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

Nyíregyháza és Vásárosnamény között, a főút besenyődi leágazásánál eddig még tisztázatlan okból ütközött egymással két személygépkocsi, majd nekicsapódtak egy gyalogosnak, akit halálra zúztak - mondta Fülöp Gergely. A rendőr százados hozzátette: a baleset körülményeinek tisztázása a helyszíni szemlével megkezdődött.

(MTI/Hírszerző)

Szólj hozzá!

Címkék: halál karambol 41es szabolcsszatmárbereg